Putnik na letu Asiana Airlinesa otvorio je u petak izlaz u nuždi tijekom slijetanja zrakoplova, rekla je južnokorejska kompanija za AFP, dodajući da je slijetanje prošlo bez problema, ali su neki putnici ipak morali biti hospitalizirani.

Izgred se dogodio dok se Airbus A321-200 u kojemu je bilo gotovo dvjesto putnika, približavao pisti u međunarodnoj zračnoj luci Daegu, oko 240 kilometara jugoistočno od Seula.

Letjelica je bila oko 200 metara od zemlje kada je putnik koji je sjedio do izlaza u nuždi “rukom otvorio vrata okrenuvši ručicu”, rekao je za AFP predstavnik južnokorejske kompanije.

Iznenadno otvaranje vrata prouzročilo je teškoće s disanjem kod nekih putnika koji su nakon dolaska prevezeni u bolnicu, dodaje Asiana Airlines, rekavši da nitko nije teže ozlijeđen i nije pričinjena veća materijalna šteta.

Južnokorejska novinska agencija Yonhap izvijestila je o devetero hospitaliziranih.

“Putnik je odveden u policiju gdje će ga ispitati o razlozima otvaranja vrata”, rekao je isti izvor.

Na kratkoj video snimci koju je objavio Yonhap, može se vidjeti kako zračni vrtlog ulazi kroz otvorena vrata usred leta, a podlošci za glavu i kosa putnika vijore dok pojedinci vrište.

Na drugoj snimci koja se širi društvenim mrežama, vide se putnici koji sjede u redu do izlaza za nuždu uz otvorena vrata kako ih trese silina vjetra.

Lica dvaju putnika sa sigurnosnim pojasom iskrivljena su od panike na toj snimci dok se grčevito drže za rukohvate i pokušavaju se okrenuti od vrata.