pustinjski rendzeri

Pustinjski rendžeri opet u akciji

Odred Pustinjskih rendžera osnovan je za vrijeme Adventa u Đurđevcu na kojem im je prvi zadatak bio dijeljenje informativnih letka posjetiteljima, patrole oko utvrde Stari grad, a pomagali su i oko deva.

Projekt Pustinjskih rendžera provodi se u suradnji s Gradom Đurđevcom, Turističkom zajednicom, Osnovnom školom Grgura Karlovčana, Javom vatrogasnom postrojbom i DVD-om Đurđevac koji je nositelj ovog projekta, a novoosnovani odred malih rendžera je još jedan od prepoznatljivih simbola i ukrasa našeg grada.

Pustinjski rendžeri koji inače djeluju kao ogranak mladeži DVD-a Đurđevac ponovo su u akciji. Naši rendžeri su sudjelovali i u organizaciji i pripremama za ovogodišnju 50. Picokijadu.

Po prvi puta pred njima je novi izazov i to onaj pravi „rendžerski“ gdje će u narednom ljetnom periodu svakodnevno obilaziti čuvati red i motriti na najznačajnije đurđevačke prirodne vrijednosti šumu Borik, Đurđevačke pijeske i Hrvatsku saharu sa njenim sad već domaćim stanovnicima devama, kao i utvrdu Stari Grad i njegovu okolicu.

Na kraju ljeta će za svoj rad biti i prigodno nagrađeni. Rendžeri su opremljeni prepoznatljivim maskirnim odorama, a već su prošli brojne vatrogasne vježbe i obuku gdje su stekli razne vještine.

Cilj ovakvog projekta je uključivanje mladih u očuvanje prirode i turističkih znamenitosti, a dobivanjem ozbiljnih i važnih zadataka djeca će stvarati radne navike, te će svojim znanjem moći pomoć profesionalcima u protupožarnoj preventivi- rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postaje Đurđevac, Matija Markešić.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

loncaric15

[FOTO/VIDEO] REVIJA U SLICI Aleksandra Lončarić Petak i Frizerski studio “Kornelija”

Aleksandra Lončarić Petak – dizajnerica je pokazala traper u sasvim novom svjetlu te u kombinaciji sa …

advent varazdin

Advent u Varaždinu: Nema velike gužve, ima parkinga, a kobasice koštaju samo 14 kuna!

Advent u Varaždinu. Nema velike gužve, ima parkinga, a kobasice koštaju samo 14 kuna! Pogledajte! …