Splitski gradonačelnik  Ivica Puljak optužio je u srijedu Slobodnu Dalmaciju da u svojim napisima relativizira nasilje nad gradskim dužnosnicima iz Splita, koje se dogodilo nakon nedjeljne utakmice u Zagrebu Dinamo – Hajduk.

“Slobodna Dalmacija piše da je napadnuto vozilo, a ne dvojica splitskih dogradonačelnika Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić, kao i predsjednik splitskog Gradskog vijeća Željko Domazet. Takva relativizacija nasilja opasna je za društvo”, rekao je Puljak na konferenciji za novinare.

Također je ustvrdio da je Slobodna Dalmacija medijski partner HDZ-a i “koristi istu retoriku kao HDZ i Hrvatska građanska stranka  (HGS) Željka Keruma”.

Ivošević je objavio na facebooku kako su njega, Kuzmanića i Domazeta napali po završetku utakmice Dinama i Hajduka na Maksimiru, odnosno da su se “tri ‘junačine’ zaletjele na auto” i pritom mu “razvalili retrovizor”.

Puljak kaže da policija provodi istragu pa vjeruje da će uspjeti pronaći počinitelje, a na upit izlaže li se riziku jer optužuje Slobodnu Dalmaciju prije nego je policija rekla svoje odgovorio je kako smatra da se radi o relativiziranju nasilja.