Splitski gradonačelnik Ivica Puljak izjavio je u četvrtak kako ‘premijer Andrej Plenković nije podržao održavanje Europskih sportskih igara u tom gradu jer ne voli Split’ zbog HDZ-ovog poraza, a dopredsjednik Gradskog vijeća Zoran Đogaš tu je izjavu nazvao djetinjastom.

Puljak je na  sjednici Gradskog vijeća kazao kako je kao gradonačelnik učinio sve da Split dobije domaćinstvo Europskih sportskih igara jer to nije podržao premijer.

“Premijer Andrej Plenković ne voli Split ni građane Splita, zato neće odobriti Europske igre jer ne može preboljeti da HDZ nije pobijedio”, rekao je Puljak polemizirajući s vijećnicima HDZ-a. Dodao je i kako bi premijer podržao domaćinstvo Splita za Europske sportske igre “da je HDZ na vlasti u Splitu”.

Đogaš: Kazati da premijer ne voli Split teško je shvatljivo

Dopredsjednik splitskog Gradskog vijeća Zoran Đogaš koji je kao nestranačka osoba bio kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika, a u sadašnjem sazivu Gradskog vijeća je nestranački vijećnik HDZ-a, na izvanrednoj konferenciji za novinare odbacio je Puljkove optužbe na račun Plenkovića.

“Kazati da premijer Plenković ne voli Split je teško shvatljivo”, kazao je Đogaš i podsjetio na premijerovu važnu ulogu za domaćinstvo Splita u prošlogodišnjem Europskom vaterpolskom prvenstvu.

“Teško je analizirati infantilno ponašanje i ono kako se djetinjasto vodi Grad Split”, dodaje Đogaš.

Optužio je Puljka da je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća uvrijedio vijećnicu Hrvatske građanske stranke (HGS) Lidiju Bekavac rekavši joj ‘sjedi, jedinica’ nakon što mu je ona postavila vijećničko pitanje.

“Puljak vrijeđa vijećnicu i premijera Plenkovića, to nije u redu”, poručio je Đogaš dodavši kako kao dopredsjednik Gradskog vijeća mora reagirati na  takve uvrede.

“Puljak je, očigledno, krenuo u predizbornu kampanju u kojoj stvari ne idu onako kako planirao, te je kod njega prisutna ogromna nervoza,” rekao je Đogaš.