Splitski gradonačelnik  Ivica Puljak u utorak je pozvao Državni inspektorat da mu hitno ukine krznu od 100 tisuća kuna zbog rekonstrukcije kanalizacije  u Vili Dalmacija, tvrdeći da ga se tom kaznom politički zastrašuje.

“Rješenje Državnog inspektorata da platim kaznu od  100.000 kuna  je pokušaj da se na nas izvrši pritisak i elimira iz političkog života Republike Hrvatske,  ali u tomu neće uspjeti, jer mi se nikoga ne bojimo,” rekao je Puljak na  konferenciji za novinare.

Ocijenio je da se na čelu Državnog inspektorata nalazi HDZ-ov uhljeb koji bi, kako se izrazio, bio gladan kruha da mu nema HDZ-a.

Podsjetio je da je u veljači ove godine na teren izašla Građevinska inspekcija  i u zapisniku je tada navedeno  da se ne izvode nikakvi radovi.  Dan poslije toga, po Puljkovim riječima, službenici Gradske uprave su bili kod Građevinske inspekcije  i tad je “jasno konstatirano da su radovi povratka u prvobitno stanje  završeni još u ožujku 2022. godine.”

“Nakon svega toga Građevinska inspekcija, dakle  Državni inspektorat riješio  je kazniti, ne Grad Split, nego mene osobno u iznosu od 100 tisuća kuna, a u rješenju kazne se kaže da se ona izriče  da se spriječi nastavak radova, iako je i inspektorica rekla da se radovi ne izvode te da ima informaciju da su oni prekinuti još prije godinu dana,” rekao je  Puljak.

Također je rekao i kako je  prilikom primopredaje vlasti 15. srpnja  prošle godine u zapisniku kojeg je potpisala povjerenica Vlade i on,  navedeno kako je “završen asanacija  terase i  kanalizacije  glavnog objekta  (vraćanje u prvobitno stanje  zbog zaustavljanja  radova  o strane  rađevinske inspekcije.”

“Dakle i povjerenica Vlade je konstatirala da je vraćeno u prvobitno stanje,” istaknuo je Puljak.

Ponovio je da su projekt rekonstrukcije kanalizacije u Vili Dalmacija, te dokumentacija  i odluka Gradskog vijeća o financiranju tih radova doneseni za vrijeme  bivše HDZ-ov vlasti u Splitu i gradonačelnika  Andre Krstulović Opare.