Nakon 15 godina u zagrebački Boogaloo Club vraćaju se Gobac i društvo iz Psihomodo popa, koji za subotu, 18. ožujka, najavljuju još jedan rock spektakl u svom stilu, objavio je organizator koncerta Twilght Promotion.

Psihomodo pop ove godine obilježava 40 godina rada, no i dalje žari i pali na rock sceni, u što će se moći uvjeriti i publika u Boogaloou, gdje će izvesti hitove poput „Ramona“, „Dok sam imao 16“, „Leteći odred“, „Telegram Sam“, „Ja volim samo sebe“, „Nebo“, „Osjećam se haj“, „Frida“, „Natrag u garažu“, „Mila“, „Sexy magazin“, „Iste stvari“, „Donna“, „Nema nje“…

Psihomodo pop osnovan je 1983. godine, a pet godina kasnije izdaju album prvijenac “Godina zmaja”, koji je doživio veliki uspjeh.

Na nizozemskom rock festivalu „Grote prijs of Netherland“ u konkurenciji 600 bendova ušli su u izbor šest najboljih, što je zapazio i MTV, gdje je prikazan spot njihovog najvećeg hita “Ja volim samo sebe” prepjevan na engleski jezik “I’m In Love With Gobac”.

Bend uskoro objavljuje album sa tih svirki u Amsterdamu, a zatim su otišli na tromjesečnu turneju po SSSR-u. Bili su i predgrupa Ramonesima u Zagrebu i Ljubljani 1990. godine, što je vjerojatno bilo ostvarenje “dječačkog sna” za sve članove benda jer su veliki fanovi Ramonesa.

U 40-godišnjoj karijeri Psihomodo pop objavili su 11 studijskih albuma, posljednji je “Digitalno nebo” iz 2019. posvećen preminulom originalnom članu grupe Tigranu Kaleboti. Današnji članovi benda su Davor Gobac (vokal, gitara), Vlatko Ćavar Brada (gitara, usna harmonika, back vokal), Smiljan Paradiš Šparka (gitara, back vokal) i Jurij Novoselić Kuzma (saksofon, klavijature).

Kao predgrupa će nastupiti riječka new wave/post-punk grupa Turisti sastavljena od bivših i sadašnjih članova Laufera, Parafa, Leta 3, Kojota, ENI…

Turisti će svirati u sastavu Iva Močibob (vokal), Bobo Grujičić (bubnjevi), Sergej Hofman (bas) i Vava Simcich (gitara). Osnovani su 2015. i dosad su objavili tri albuma – Human_esque (2017), Revolución (2019) i Apneja (2022).