Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja „Ultra Europe 2022“, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine.

Prijavljeno je pet imovinskih kaznenih djela.

Privedeno je ukupno 59 osoba, hrvatskih i stranih državljana, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
U tijeku je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe vezano uz kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Jedna osoba je kriminalistički obrađena zbog sumnje da je ostvarila obilježja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i privedena je pritvorskom nadzorniku. Naime, policijski službenici Službe kriminaliteta droga u sklopu kriminalističkog  istraživanja jučer su temeljem naloga obavili pretragu stana i drugih prostorija koje na splitskom području koristi 30-godišnjak, te je tom prilikom pronađeno i od njega oduzeto 101,9 grama droge kokain i 101,3 grama droge ecstasy.