Hrvatska demokratska zajednica danas je provela unutarstranačke izbore.

Prema prvim neslužbenim informacijama izlaznost u Koprivničko-križevačkoj županiji iznosila je 40 posto, a 80 posto glasova pripalo je dosadašnjem predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću i njegovim kandidatima za čelne pozicije u stranci.

Neslužbeni podaci govore i da je tim Andreja Plenkovića odnio uvjerljivu pobjedu u svim općinama u županiji.

Tomislav Miletić/PIXSELL

-Ovo su prvi unutarstranački izbori u HDZ-u po sistemu jedan član jedan glas, zasigurno da su dali i jednu veliku volju našim članovima da izađu na birališta i da odlučuju. Prema prvim neslužbenim rezultatima izlaznost na birališta je zadovoljavajuća s obzirom na to da su ovo prvi takvi izbor – istaknuo je Darko Sobota, čelni čovjek koprivničko-križevačkog HDZ-a.

Dodao je kako ga veseli kao čelnog čovjeka županijskog ogranka stranke. kompletan tim na čelu sa saborskim zastupnikom Damirom Felakom i načelnicima općine koji daju maksimalnu podršku u dosadašnjem radu.

– Riječ je o Stjepanu Milinkoviću, Franji Poljaku i Vladi Bakšaju, ali i podrška svih ostalih načelnika iz Hlebina, Peteranca, Kloštra Podravskog, Virja, Đelekovca. To je ono što nas veseli. Naš trud na terenu za tim kojega mi predstavljamo i kojega smo mi javno podržali, a to je onaj Andreja Plenkovića i njegovog zamjenika Tomislava Medveda te kandidate za potpredsjednička mjesta Butkovića, Anušića, Bačića i Zdravke Bušić je prema prvim neslužbenim rezultatima uvjerljivo pobijedio – dodao je Sobota.

U ime županijskog tima zahvalio se svima onima koji su svoj glas dali timu Andreja Plenkovića.

– Prije otprilike dva sata čuo sam se s našim predsjednikom Plenkovićem koji me zamolio da prenesem zahvalu svima koji su izašli na izbore te svima koji su dali podršku njemu i njegovom timu – istaknuo je Sobota te zaključio kako se nada sličnoj izlaznosti i na unutarstranačkim izborima za čelne pozicije stranke u općinama gradovima i županiji koji bi se trebali održati 5. travnja.

vš/prigorski.hr