Proteklog vikenda, u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivanja Reka održano je prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete, kadete i mlađe seniore (U-21).
Svoj nastup ove godine upisalo je ukupno 539 sportaša, od čega su 224 mlađi kadeti, 211 kadeti i 104 mlađa seniora (U21).

Treba istaknuti kako ove godine HTS prvi puta održava prvenstvo Hrvatske po novim visinsko-težinskim pravilima za kadete, kao i državno prvenstvo za mlađe kadete. Prvenstvo Hrvatske za kadete je ujedno bilo i treći kriterijski turnir za ulazak u reprezentaciju Hrvatske.

Taekwondo klub Radnik Križevci nastupio je s 9 članova i osvojio 4 medalje. U seniorskoj konkurenciji Antonio Dragašević osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 87 kilograma, i to je vrlo dobar rezultat s obzirom da je upisao fakultet u Varaždinu i zbog obaveza školovanja ima manjak treninga.

taekwondo1

U kategoriji mlađih kadeta do 30 kilograma Renea Jandrokovića nije mazio ždrijeb pa je sa 4 kola teških borbi i izmjena udaraca ušao u finale, ali dalje nije išlo, osvojio je odlično 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji kadeta i kadetkinja Radnikovci su po prvi puta sudjelovali u težinskim i visinskim kategorijama. Lara Srbljinović osvojila je 3. mjesto do 37 kilograma i Luka Brezovec 3. mjesto do 45 kilograma.

Za Radnik su nastupili Zona Opsenica, Tin Dragašević, Gabrijel Kornet, Šimun Radiković i Filip Kušec. “Kako nam je kalendar aktivnosti vezan za školsku godinu broj natjecanja se povećava, ali moramo naglasiti da nam slijedi polaganje za više pojaseve, ujedno to je i svečani trenutak svakog taekwondo člana gdje na ispitu dokazuje svoju vještinu”, poručili su iz kluba.

Klupski treneri su Karlo Šimonek, Zoran Jandroković i Damir Međeral.