Proteklog vikenda kadeti Streljačkog kluba „Križevci 1252“ ostvarili su nove sjajne rezultate. U Solinu je održano Prvenstvo Hrvatske za kadete sa serijskom zračnom puškom.

Nakon što su postali prvaci Hrvatske u Osijeku sa standard puškama i postavili novi rekord Hrvatske, mladi križevački strijelci su nastavili nizati uspjehe i opet su završili na pobjedničkom postolju.

Kadetska ekipa S.K. “Križevci 1252” u sastavu Karlo Sačarić, Marko Pofuk i Filip Črnec sa 546 krugova osvojila je 3. mjesto.

Bila je ovo borba za svaki krug. Kod svih natjecatelja se vidjela velika želja za pobjedom iako puška nije „slušala“. Izvukli su iz svojih nastupa maksimume i zasluženo stali na podij.
Pojedinačno je Karlo Sačarić sa 187 krugova izborio i finale 8 najboljih strijelaca na prvenstvu i u završnici osvojio izvrsno 5. mjesto.

Plasmani ostalih kadeta:
16. Karlo Sokač 183 kruga,
26. Marko Pofuk 181 krug,
33. Gabrijel Poljanek 179 krugova,
36. Filip Črnec 178 krugova,
56. Borna Sačarić 174 krugova i
61. Mario Mrvčić-Žumbar 171 krug.

U kategoriji mlađih kadeta, 14. mjesto osvojio je Filip Črnec s rezultatom od 178 krugova te 22. mjesto za prvi nastup na PH Borne Sačarića sa 174 krugova.

Posebno iznenađenje priuštila je kadetkinja Lana Mihoci, jer joj je nedostajalo treninga zbog ozljede. Međutim, pokazala je svoju kvalitetu i stabilnost te sa 189 krugova ušla u finale 8 najboljih kadetkinja. U finalu je loše krenula s osmicom i pala na posljednje mjesto. Ali to ju nije omelo te je odlučno i koncentrirano počela nizati desetke da bi završila na trećem mjestu. No, još jedna kadetkinja je imala isti broj krugova te je došlo do raspucavanja. Lana je bila sigurna i s desetkom je nadmašila konkurenticu i osvojila broncu!

Njihov trener je Dragutin Sačarić.

streljastvo1 streljastvo2 streljastvo3 streljastvo4 streljastvo5 streljastvo6 streljastvo7 streljastvo8