PRVAKINJE HRVATSKE Ida Šimunčić i Veronika Drljačić

6. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci PRVAKINJE HRVATSKE Ida Šimunčić i Veronika Drljačić


Križevčanke Veronika Drljačić i Ida Šimunčić prvakinje Hrvatske

Prekrasna nedjelja za križevačku atletiku drugog dana pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke u Karlovcu. Zlatne kolajne osvojili su Ida Šimunčić i Veronika Drljačić. Ida Šimunčić uvjerljivo je pobijedila u utrci na 400 metara s preponama s postignućem 58,98 sekundi.

To joj je treći rezultat karijere i četvrti uzastopni naslov prvakinje države, a njezin rekord je 58,62. Doista je hrvatska kraljica u toj disciplini.

veronika ida

Zlatno odličje uručio joj je trener AK Križevci Drago Palčić. Isto se može ustvrditi za njezinu klupsku kolegicu iz AK Križevci Veroniku Drljačić.

Jučer je slavila u utrci na 400 metara, danas na dvostruko kraćoj dionici, istrčavši 200 metara u vremenu osobnog rekorda, 24,19 sekundi. U srpnju će nastupiti na mlađeseniorskom prvenstvu Europe u estonskom Tallinnu.

veronika ida2

Danas je odlična bila i juniorka Marcela Gudić koja je istrčala osobni rekord na 800 metara, 2:16,41. Prijašnje njezino najbolje postignuće na toj dionici bilo je 2:18,06. Bila je druga u skupini i ukupno deveta. Daroviti sprinter, šesnaestogodišnji Hrvoje Kašik danas je nastupio u utrci na 200 metara. Istrčao je dionicu za 23,01.

veronika ida3

Bio je četvrti u skupini i ukupno deveti u poretku. Križevčani donose doma tri zlatne kolajne iz Karlovca, dvije je osvojila Veronika, jednu Ida, a Marcela Gudić je u dva dana dvaput poboljšala postignuća na 1500 i 800 metara.

Maurizio Novosel

Facebook Comments