Trajekt “Oliver”, koji je dobio ime po proslavljenom hrvatskom pjevaču Oliveru Dragojeviću, u ponedjeljak je iz splitske gradske luke isplovio na svoju prvu službenu vožnju u Oliverovu rodnu Velu Luku na Korčuli.

“Ovaj trajekt će svakodnevno ploviti na liniji Split- Vela Luka -Split, a za vrijeme plovidbe će putnici slušati pjesme Olivera Dragojevića”, rekao je kapetan trajekta Antun Miculinić.

Trajekt “Oliver” može primiti 680 putnika i 100 vozila, a na prvu plovidbu u splitskoj gradskoj luci ukrcano je 106 putnika, 14 automobila, šest kamiona, jedan autobus i dva motora, dodao je.

Salon na trajektu ukrašen je posterom Olivera Dragojevića i stihovima pjesme “Anđele moj”.

“Vjerujemo da će putnici na ovom trajektu biti zadovoljni ugođajem uz slušanje Oliverovih pjesama tijekom plovidbe”, rekla je Hini koordinatorica “Jadrolinije” na splitskom Plovnom području.

Dodala je da je riješen tehnički nedostatak na trajektu zbog kojeg je prije mjesec dana odgođen početak plovidbe na liniji Split- Vela Luka-Split.

Podsjetila je da je prije prve današnje službene plovidbe trajekt “Oliver” u nedjelju najprije iz Rijeke otplovio u Oliverovu rodnu Vela Luku. U poslijepodnevnim satima u nedjelju trajekt je stigao u splitsku gradsku luku gdje su usidreni brodovi trubljenjem pozdravili njegovo uplovljavanje u Split.

“Jadrolinija” je ovaj trajekt kupila 2023. i dala mu ime “Oliver” što je izazvalo opće odobravanje u Dalmaciji, posebice u Splitu, gdje je Oliver Dragojević živio i Vela Luci gdje je sahranjen. Pet mjeseci su trajali radovi na prilagodbi ovog trajekta zahtjevima Hrvatskog registra brodova.