Okončan je osnovni dio sezone Prve HMNL te su poznati svi četvrtfinalni parovi. Pretposljednjem Šibeniku 1983 slijede dokvalifikacije za ostanak u Prvoj HMNL, dok je od ranije poznato kako će Alumnus iduće sezone igrati u drugoligaškom okruženju.

U zadnjem, 18. kolu, Olmissum je na domaćem terenu u Omišu svladao dubrovački Square s 5-2. Tom pobjedom aktualni prvak Olmissum je osigurao prvo mjesto uoči doigravanja te će u četvrtfinalu igrati protiv Vrgorca koji je u zadnjem kolu kiksao te je kao domaćin izgubio od Šibenika 1983 s 3-7.

Inače, u pobjedi Olmissuma je dva pogotka postigao Sekulić, a po jedan Horvat, Wagner i Pavić. Za Square su pogađali Hrkać i Gassmann, a Dubrovčani će u četvrtfinalu igrati protiv Futsal Dinama.

Iza leđa Olmissuma po 30 bodova su skupili Futsal Pula, Square, Crnica i Novo Vrijeme, a unatoč domaćem porazu od splitskog Universitasa (1-2) na drugo mjesto se popela Futsal Pula zbog najboljeg omjera u tom krugu četiri momčadi. Inače, međusobno će opet u četvrtfinalu igrati pulski i splitski sastav.

Novo Vrijeme iz Makarske je, pak, u zadnjem kolu svladalo Crnicu u Šibeniku s 5-2, ali je ostalo peto. U tom susretu sjajno je odigrao Toni Jelavić koji je zabio četiri gola, dok je jedan dodao Luka Suton. Te dvije momčadi će međusobno igrati i u četvrtfinalu, a Crnica će imati prednost domaćeg terena.

Parovi četvrtfinala: Olmissum – Vrgorac, Futsal Pula – Universitas Split, Square – Futsal Dinamo i Crnica – Novo Vrijeme.

Prva HMNL, 18. kolo: Crnica – Novo Vrijeme 2-5, Alumnus – Futsal Dinamo 0-4, Vrgorac – Šibenik 1983 3-7, Olmissum – Square 5-2, Futsal Pula – Universitas Split 1-2

Redoslijed: 1. Olmissum 35 bodova, 2. Futsal Pula 30, 3. Square 30, 4. Crnica 30, 5. Novo Vrijeme 30, 6. Futsal Dinamo 27, 7. Universitas Split 25, 8. Vrgorac 24, 9. Šibenik 1983 20, 10. Alumnus 3