Novom brodicom za hitne medicinske prijevoze, stacioniranoj u Lučkoj ispostavi Mali Lošinj, u srijedu je uspješno obavljen prvi medicinski prijevoz iz Malog Lošinja do Rijeke, a u dječju bolnicu na Kantridu prevezeni su maleni pacijent i njegova majka.

Kapetan ispostave Mali Lošinj od dežurne doktorice Hitne medicine primio je u 10,08 sati poziv prilikom kojeg je zatražen hitan medicinski prijevoz malog djeteta iz luke Mali Lošinj do Rijeke kao najbrža alternativa.

U brzoj koordinaciji, posada lošinjske lučke ispostave isplovila je s malenim pacijentom i njegovom majkom u liječničkoj pratnji u 10, 21 sati, a nakon nešto više od sat vremena, brodica je u 11,45 pristala u luku Rijeka – Porto Baroš. Po dolasku malenog pacijenta je preuzela liječnička ekipa s kojom  su odmah krenuli prema dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nova brodica za hitan medicinski prijevoz Lučkoj ispostavi Mali Lošinj isporučena je prošlog tjedna, a već ovog tjedna su obavili prvi uspješan prijevoz do Rijeke.

Riječ je o projektu koji zajednički provode Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo zdravstva te Hrvatski zavod za hitnu medicinu. Ukupna vrijednost projekta je 10,1 milijuna eura, osiguranih iz europskih sredstava i državnog proračuna, a do sada su brodice isporučene u Zadru, Dubrovniku, Rabu i Malom Lošinju, dok su preostale dvije planirane u Šibeniku i Supetru, stoji u priopćenju.