Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad  37-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u prvih pet mjeseci ove godine na području Splita provalio u trinaest različitih objekata i  na taj način ostvario obilježja trinaest kaznenih djela Teška krađa.

Naime,  od siječnja do svibnja 2022.godine, 37-godišnjak je tijekom noćnih sati na području Splita provaljivao u trgovine, salone, ugostiteljske objekte, pekaru, fotokopirnicu i jednom u osobno vozilo. Nakon obavljenih provala, utvrđena je osnovana sumnja da je 37-godišnjak iz objekata otuđio mobitel, novac, alkoholna pića, različitu vrstu odjeće, a iz jednog frizerskog salona otuđio je frizersku opremu i kozmetiku u vrijednosti 8 tisuća kuna. Ukupna materijalna šteta i ostvarena protupravna imovinska korist procjenjuje se na oko 24 tisuće kuna.

Na svakom mjestu događaja obavljen je očevid u cilju prikupljanja tragova i materijalnih dokaza, a policijski službenici Druge policijske postaje Split u sklopu kriminalističkog istraživanja intenzivno su tragali za počiniteljem.

Policijski službenici Druge policijske postaje 08. srpnja 2022.godine, pronašli su i uhitili muškarca koji se dovodio u svezu s provalama. Proveli su kriminalističko istraživanje, te su utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnjak ostvario obilježja 13 kaznenih djela Teška krađa. Nakon dovršenog istraživanja 37-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzoniku.