Varaždinsko županijsko tužiteljstvo uspjelo je kod Visokog kaznenog suda ishoditi prihvat žalbe te umjesto šest, na osam godina podiglo zatvorsku kaznu 26-godišnjaku zbog pokušaja ubojstva vlasnika vikendice kojega je, nakon što ga je zatekao u provali i krađi, držao potopljenim u vodi.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu u srijedu su izvijestili kako je Visoki kazneni sud usvojio njihovu žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu, kojom je 26-godišnjaku izrečena jedinstvena kazna od šest godina zatvora zbog pokušaja teškog ubojstva, razbojništva i teške krađe.

Proglašen je krivim da je krajem kolovoza 2021. na obali Drave u mjestu Gornji Kuršanec, zajedno s 20-godišnjakom, provalio u vikendicu i uzeo više raznih predmeta vrijednih oko 15.000 kuna.

Kada ga je vlasnik zatekao u vikendici, osuđeni mu je na silu oduzeo ruksak sa više od 4000 kuna vrijednim stvarima, a kako ga ne bi otkrio policiji, pokušao mu je zadati više udaraca drvenom motkom i bokserom u glavu, da bi ga potom gurnuo u vodu i držao ga potopljenim.

U varaždinskom tužiteljstvu ističu da je Visoki kazneni sud prihvatio njihove argumente te utvrdio da je prvostupanjski sud optuženom 26-godišnjaku izrekao preblagu kaznu od šest zatvorskih godina, pa je preinačio presudu tako što ga je pravomoćno osudio na osam godina.