Ispred Filozofoskog fakulteta održava se najavljeni prosvjed studenata.

Studenti su se okupili na Facebook stranici “Studenti za slobodu”, što je i slogan prosvjeda. U objavama su naveli da su njihovi zahtjevi “sloboda izbora” i “ukidanje COVID potvrda kao uvjeta za obrazovanje te kao uvjeta za bilo koje druge aktivnosti i životne potrebe”, pišu vijesti.hr.

Započeo je u 17 sati, a planirano trajanje je do 19 sati. Studenti koji stoje iza Facebook stranice pozivali su i na ranije prosvjede. Brojni studenti bili su govornici prosvjeda na Markovu trgu pretprošlog tjedna.

“Nitko nam Ustavom ne može uvjetovati naše pravo na obrazovanje. COVID potvrde nemaju smisla jer i cijepljeni i necijepljeni mogu prenositi zarazu. Jedina je razlika da cijepljeni ne mogu imat nuspojave od cijepljenja. COVID potvrde i dalje prenose zarazu. I oni koji su skrivali Annu Frank kršili su zakon, ali su učinili nešto moralno i etično, mi danas činimo nešto moralno i etično što nije zakonito “, kaže student Dominik Tomić.

“Nisam se cijepio jer mislim da to nije znanstveno opstojno. Još uvijek je eksperimentalno cjepivo. Treba čekati da se razviju neke bolje metode i napravi učinkovitije cjepivo i tek onda kad to bude napravljeno, onda ću se cijepiti”, kazao je jedan od studentskih prosvjednika.