Na obljetničkom koncertu u Domu kulture sadašnji i bivši učenici glazbene škole s roditeljima i gostima proslavili su veliki jubilej, 10 godina rada i postojanja glazbene škole u Đurđevcu kao Područnog odjela Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice.

Slavljenike je pozdravila ravnateljica matične škole Ariana Šandl, a čestitkama se pridružio i gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Čestitam vam ovu vrijednu obljetnicu i zahvaljujem svima koji mladima našega grada pomažu u glazbenom vidu obrazovanja, od Umjetničke školi iz Koprivnice, do prof. Ivane Senjan, voditeljice našeg Područnog odjela, zatim roditeljima i profesorima, a posebno Osnovnoj školi Đurđevac gdje je Glazbena škola smještena. Ovom prilikom napomenuo bih da u Gradu Đurđevcu radimo na tome da i Glazbena škola dobije svoj prostor za rad i napredak, rekao je gradonačelnik Janči.

Kratki povijesni presjek osnovnog glazbenog školovanja u Đurđevcu dala je prof. Ivana Senjan, voditeljica PO u Đurđevcu i zahvalila Gradu Đurđevcu i OŠ Đurđevac na podršci u radu, Muzeju grada Đurđevca, Turističkoj zajednici i Puhačkom orkestru DVD Đurđevac na prilici da učenici Glazbene škole sudjeluju na gradskim manifestacijama, zatim svim profesorima i roditeljima svojih učenika, Vladi Nikši za sustavnu tehničku podršku i Anđeli Lenhard Antolin za medijsku podršku.

Uz učenike goste iz UŠ Koprivnica i PO Virje, nastupali su i instrumentalisti đurđevačke Osnovne glazbene škole Jakov Ovnić, Katja Martinčić, Lucija Dogan, Veronika Mihočka, Hana Benaković, Lorena Čižmešinkin, Andrija Zovko, Petra Funtek, Ema Mikulić, Franciska Antolović i Franka Martinčić te đurđevački učenici koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje nastavili u Koprivnici i Varaždinu Matej Funtek, Lovro Rasinec, Lana Ovnić i Marta Ređep.

Uz koncert su najavljeni upisi u Glazbenu školu PO Đurđevac koji će se održati 6. lipnja u 17 sati u Osnovnoj školi Đurđevac.