U Caritasovoj kući za starije i nemoćne osobe „Sv. Kamilo de Lellis“ u Vrbovcu proslavljen je 14. srpnja blagdan sv. Kamila, zaštitnika Caritasove kuće.

Sv. Kamilo je zaštitnik bolesnika i zdravstvenog osoblja, koji je i sam bio bolničar i osnivač reda slugu bolesnika – Kamilijanaca koji su brinuli o bolesnima.

Svetu misu u kapelici je predslavio ravnatelj Caritasove kuće vlč. Stjepan Soviček koji je molio za sve bolesne, stare i nemoćne i njihove obitelji.

Vlč Soviček istaknuo je da u poteškoćama svagdanjeg života ne zaboravimo na lijepu riječ, gestu, djelo i misao koja neka nas vode u situaciji u kojoj se nalazimo. Vlč. Soviček istodobno je molio i za mir u nama i među nama kako bismo zajedno lakše surađivali i time bili od pomoći jedni drugima.

Istaknuo je primjer sv. Kamila koji je strpljivo i s ljubavlju dvorio bolesnike jer je u njima sam Krist, kojemu je na taj način služio.

S. Stanka Oršolić, voditeljica Karitasove kuće kazala je kako je slavlje sv. Kamila proteklo uz pridržavanje epidemioloških mjera i okolnosti epidemije COVID-19.

-Korisnici Caritasove kuće radovali su se svake godine ovome slavlju, druženju i okupljanju, pjesmi, plesu i gostima koji bi nas pohodili te raznim programima. Ovaj puta to je iz opravdanih razloga izostalo. Sada smo u tišini proslavili sv. Kamila osobno promišljajući o svom životu, moleći za strpljivost i međusobno razumijevanje.

Molimo zagovor sv. Kamila i nadamo se završetku epidemije kada ćemo našim korisnicima omogućiti ljepše i sretnije dana boravka u Caritasovoj kuć – kazala je.

Dragan Vicković/prigorski.hr