Proslavljen Dan Općine Gornja Rijeka

10. rujna 2018. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Proslavljen Dan Općine Gornja Rijeka


U Vatrogasnom domu Kolarec proteklog vikenda održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je proslavljen Dan Općine Gornja Rijeka.

Svečanosti su prisustvovali saborski zastupnici Davor Bernardić, Anka Mrak-Taritaš, Anđelko Stričak, koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je načelniku Darku Fištroviću i predsjednici Vijeća Vesni Nemčić čestitao na svim postignućima i ostvarenim projekta, dodavši kako će im Koprivničko-križevačka županija i nadalje biti na raspolaganju za suradnju.

Među važnijim zajedničkim projektima, potrebno je spomenuti onaj iz područja primarne zdravstvene zaštite, gdje je u tijeku II. faza izgradnje zgrade primarne zdravstvene zaštite u Gornjoj Rijeci, za koju je Općina osigurala sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 100 tisuća kuna te 500 tisuća kuna vlastitih sredstava. Županija je zatim prijavila III. fazu radova temeljem koje će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao ugovaratelj sufinancirati projekt do najvišeg iznosa od 200 tisuća kuna. Županija je također iz svog proračuna financirala radove na igralištu Osnovne škole Sidonije Rubido Erdödy gdje je predviđen novi asfaltni sloj, kako bi učenici i zaposlenici škole imali još bolje uvjete ta nastavu.

Ispred okupljenih gradonačelnika i načelnika sve je pozdravio načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer ukazavši na važnost općina.

Načelnik Fištrović zahvalio je Županiji na podršci i pomoći, a program proslave Dana Općine nastavljen je uz prigodno druženje.

gornja rijeka6gornja rijeka5gornja rijekagornja rijeka2gornja rijeka3gornja rijeka4gornja rijeka34

prigorski.hr