Proslavljen Dan Općine Beretinec; čestitke uputila i zamjenica župana Zagorec

18. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Proslavljen Dan Općine Beretinec; čestitke uputila i zamjenica župana Zagorec


Dan Općine Beretinec i blagdan Uzvišenja svetog križa obilježen je jučer svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Čestitke svim mještanima, kao i načelniku Općine Nikoli Žganecu te predsjedniku Općinskog vijeća Hrvoju Kapešu uputila je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

– Beretinec je primjer općine koja se zahvaljujući aktivnosti svojih čelnika te radišnosti svih mještana svaki dan sve više razvija na mnogim područjima. Jedan od partnera u razvoju Općine svakako je Varaždinska županija, a ta suradnja nas raduje i potiče na još više rada na zajedničkim projektima. Osim suradnje i podrške na području poljoprivrede, uređenju komunalne te cestovne infrastrukture, kao i pomaganja mnogim udrugama, posebno smo ponosni na suradnju na području obrazovanja – istaknula je zamjenica Silvija Zagorec.

beretinec zagorec (4)

Varaždinska županija pokrenula je projekt prenamjene dvorca Šaulovec u Europski talent centar – Centri izvrsnosti Varaždinske županije, a zajedno s Fakultetom organizacije i informatike pokrenula je projekt edukacije za pilote dronova, koji se odvija upravo na prostoru Općine Beretinec.

Načelnik Žganec zahvalio je na ulaganjima u obrazovanje.

– Županija je prepoznala naš kraj kao srce županije za razvoj inovativnih i značajnih projekata za budućnost novih generacija – napomenuo je.

beretinec zagorec (3) beretinec zagorec (2)