Grad Koprivnica zajedno s partnerima tradicionalno svake godine organizira proslavu Međunarodnog praznika rada. Nažalost zbog pandemije izazvane COVID-om 19 proslava je 2020. i 2021. godine izostala.

Ove godine tradicija se vraća u grad! Zajedno s partnerima Carlsbergom Croatia, Podravkom, Gradskim komunalnim poduzećem Komunalac i Turističkom zajednicom grada Koprivnice danas 27. travnja predstavljen je program ovogodišnje proslave.

predstavljanje_programa_praznik_rada_2022_02

Tradicionalna manifestacije „Pan fest“ započinje u petak otvorenjem sajma cvijeća na Trgu dr. Leandera Brozovića, u subotu se nastavlja koncertom Magazina na Florijanskom trgu, dok će u nedjelju na sam Praznik rada Puhački orkestar grada Koprivnice izvesti budnicu, nakon toga u 12 sati ispred Gradske tržnice bit će podjela oko tri tisuće porcija graha, a navečer će okupljene na Florijanskom trgu zabavljati domaći glazbeni sastav Tragovi.

– Veseli me što ovu lijepu tradiciju vraćamo u naš grad, jer smatramo da ljudima treba malo opuštanja i zabave. Ono što je ove godine novina je da će pozornica biti postavljena na dijelu Florijanskog trga, Nemčićeva ulica će biti zatvorena za promet s ostavljenim koridorom za Svilarsku i Ulicu Ivana Generalića – objasnio je gradonačelnik Mišel Jakšić te zahvalio ovogodišnjim partnerima na sudjelovanju.

I ove godine veliki partner manifestacije je Carlsberg Croatia.

– Ponosni smo na činjenicu da godinama manifestacija nosi ime našeg Pana i da predstavljamo Pan fest nakon dvije godine pauze. Manifestaciju ćemo iskoristiti za predstavljanje novog proizvoda Somersby mango limeta. Naša zadatak je da osiguramo osvježenje svima koji budu na trgu – kazala je Marija Zovko iz Carlsebrga.

predstavljanje_programa_praznik_rada_2022_04

Za pripremu prvosvibanjskog graha i ove godine zadužena je Podravka.

– Cilj nam je građanima omogućiti tradicionalnu proslavu, a naši gastro promotori pobrinut će se za dovoljnu količinu porcija graha tako da svi mogu uživati – istaknula je Lana Miletić iz Podravke te građane pozvala na proslavu.

Partner manifestacije je i Gradsko komunalno poduzeće Komunalac koje je zaduženo za tehničku potporu.

– Koristim priliku da pozovem sve naše sugrađane da nam se pridruže i da uživaju u programu koji je pripremljen – kazala je Nataša Tetec iz Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica.

predstavljanje_programa_praznik_rada_2022_06

U sklopu manifestacije održat će se i sajam cvijeća u organizaciji Turističke zajednice grada Koprivnice.

– Sajam cvijeća održat će se na Trgu dr. Leandera Brozovića, a počinje već u petak. Radno vrijeme sajma je od 8.00 do 21 sat. U suradnji s Muzejom grada Koprivnice dogovoreno je da će Muzej biti otvoren za sve posjetitelje također do 21 sat te će ulaz za sve biti besplatan – objasnila je Ivona Šimunić iz Turističke zajednice grada Koprivnice.

Na sajmu cvijeća svoje će proizvode nuditi 20 cvjećara dok će još deset izlagača izložiti ostale prigodne proizvode.

U nastavku pogledajte cjelokupni program.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab