PROPUSNICE ZA KRETANJE Evo kako do dokumenta za ulazak i izlazak iz gradova

23. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno PROPUSNICE ZA KRETANJE Evo kako do dokumenta za ulazak i izlazak iz gradova

Ilustracija/Foto: Marko Dimic/PIXSELL


Danas, 23. ožujka Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Odluka se neće primjenjivati na osobe, službe i djelatnosti koje su bitne za promet i opskrbu područja, odnosno dnevne migracije zaposlenih u važnim službama za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, novinari.

Nadležne službe ili poslodavci izdavati će propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta. Odluku koja vrijedi idućih 30 dana, provodit će djelatnici policije na državnim i gradskim prometnicama.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio tri odluke:

Stožer civilne zaštite grada Koprivnice zadužen za izdavanje propusnice za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka radi vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama i kupnje hrane i osnovnih potrepština.

PROCEDURA JE SLJEDEĆA:

  1. Zahtjev za izdavanje propusnica možete poslati mailom na [email protected] ili ga dati na telefon 279 555 putem kojeg će ga popuniti dežurna osoba.
  2. Na temelju zahtjeva će vam biti izdana propusnica koju možete dobiti mailom ili podići osobno u pisarnici – pristup kroz dvorište (stražnja vrata sa zvonom) u vremenu od 8 – 12 sati.

Zahtjev mora sadržavati:

  • IME I PREZIME, ADRESU I OIB GRAĐANA
  • RAZLOG
  • VRIJEME KORIŠTENJA (od – do):

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji kao i da je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

PROPUSNICE NISU POTREBNE ZA KRETANJE GRAĐANA UNUTAR GRADA KOPRIVNICE I PRIGRADSKIH NASELJA KOJA SPADAJU POD GRAD KOPRIVNICU.

Stožer civilne zaštite grada Đurđevca, a temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, na e-mail adresu prima upite građana vezane uz koronavirus i mjerama koje provodi Grad Đurđevac.

Upite šaljite na [email protected]

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije : [email protected]

Sve informacije, upute, protokoli i smjernice te aktualnosti vezane za korona virus mogu se pronaći i na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  Ministarstva zdravstvaRavnateljstva civilne zaštite te Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

U Križevcima Gradski stožer izdaje propusnice SAMO za vitalne razloge poput skrbi o starijima, djeci i kupnje hrane, izvan mjesta prebivališta

– Za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb tu propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine, a za ostale razloge poput odlaska na posao, propusnicu izdaje odgovorna osoba u pravnoj osobi, odnosno poslodavac

– Načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Križevaca je Mario Martinčević dostupan je na broj: 091 6099 007

Facebook Comments