Dubrovačko-neretvanska policija pronašla je 7,5 kilograma heroina skrivenog u automobilu Albanca. Naime, kako je izvijestila policija, u poslijepodnevnim satima u petak na ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Klek pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak, državljanin Albanije.

– Nakon osnovne granične kontrole vozilo je izdvojeno u drugu liniju kontrole gdje se, u suradnji s djelatnicima carine, pristupilo pregledu vozila. Na stražnjem dijelu vozila uočena je pregrada, odnosno bunker. Pregledu se priključio i vodič službenog psa za detekciju droga sa psom koji je reagirao na prisutnost droge u vozilu nakon čega se prestalo s pregledom te je zatražen nalog za pretragu – objasnili su.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku u jutarnjim satima u subotu, 2. travnja pretraženo je vozilo te je u spomenutom bunkeru pronađeno 14 pvc paketa s ukupno 7.463,7 g heroina.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a albanski državljanin je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.