Jednomjesečni pritvor određen je 58-godišnjem državljaninu Srbije kod kojega je, na graničnom prijelazu Principovac kod Iloka, pronađeno 627.300 komada raznovrsnih psihotropnih tableta, izvijestila je u utorak vukovarsko-srijemska policija.

U nedjelju oko 5,30 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Principovac, carinici su u suradnji s policijom tijekom redovne granične kontrole teretnog i priključnog vozila mađarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 58-godišnji državljanin Srbije, pronašli lijekove koje se nalaze na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

U priopćenju se navodi i kako je nad 58-godišnjakom provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su osumnjičenog muškarca uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.