Zagrebačka policija pronašla je oštri predmet s kojim je osumnjičeni 18-godišnjak u ponedjeljak upao u Klasičnu gimnaziju i prijetio učeniku.

Policijski službenici proveli su pretragu stanova kojima se koristi osumnjičeni te su u stanu na području Medveščaka pronašli mačetu nepravilnog oblika crne boje s plastičnom drškom ukupne dužine 47 cm i dužine oštrice 34 cm koja se nalazila u crnoj futroli.

Nakon kriminalističkog istraživanja nad 18-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu više osoba kada je upao s oštrim predmetom na nastavu u Klasičnoj gimnaziji, utvrđeno je da je osumnjičeni mladić, jučer oko 13.45 sati došao u prostorije Klasične gimnazije, ušao u jednu od učionica za vrijeme trajanja nastave te je odmah počeo glasno zvati jednog od učenika.

Profesorica u učionici ga je pokušala smiriti i upozoriti na ponašanje, na što joj je osumnjičeni uputio prijetnje. Kad je osumnjičeni mladić ugledao traženog učenika, s namjerom da ga zastraši, izvadio je mačetu te s njom krenuo prema njemu. Tada je jedan od učenika u namjeri da spriječi napad i zaštiti kolegu podigao školsku stolicu nakon čega je osumnjičeni zastao s prijetnjama. Mladić se nakon kraćeg vremena udaljio iz prostora škole, izvijestila je policija.

Navedenim ponašanjem i dolaskom u razred s hladnim oružjem, osumnjičeni je kod oštećenog 18-godišnjaka izazvao osjećaj straha za život te je time prouzročio uznemirenost i ostalih učenika kao i profesorice, navodi se u priopćenju.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je protiv njega podnijeto posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež.