🖼️ Promocija ronjenja i velika akcija čišćenja podmorja u Umagu

6. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti 🖼️ Promocija ronjenja i velika akcija čišćenja podmorja u Umagu


U sklopu projekta (A)MARE tijekom ovog vikenda projekt Pogled u plavo gostovao je u Gradu Umagu u sklopu kojega je besplatno zaronilo i uživalo u ljepotama ronjenja više od 180 građana i posjetitelja Grada Umaga.

Projekt se je provodio u cilju promocije ronjenja i ronilačkih aktivnosti te je na Trgu slobode u Umagu postavljen veliki 10 metarski montažni bazen Pogled u plavo gdje su svi zainteresirani posjetitelji i građani imali jedinstvenu priliku uživati u čarima koje ronjenje pruža.

20210905_113004

„Izuzetno nas raduje ovako veliki interes i odaziv naših građana, a posebno djece za ronjenje čemu doprinosi i veliko povjerenje roditelja u instruktore pošto ovdje svi mogu probati roniti uz stalnu pratnju instruktora ronjenja i u potpuno sigurnim uvjetima. Svrha ovog projekta je osim promocije ronjenja kao važne aktivnosti glede očuvanja morskog okoliša ujedno i senzibiliziranje javnosti za održivo gospodarenje otpadom te edukacija učenika o održivom gospodarenju otpadom, a posebno za onečišćenje mora, zatim nabava opreme i vrlo važno snimanje te čišćenje umaškog zaljeva.„ istaknuo je Slaviša Šmalc, voditelj projekta (A)MARE.

20

U sklopu promotivno-edukativnog projekta Pogled u plavo koji se je provodio u organizaciji Grada Umaga u partnerstvu sa Sportskim podvodnim ribolovnim klubom Sv. Pelegrin Umag te uz podršku Agencije Promocija ronjenja, zaronom u montažni bazen pod stručnim vodstvom instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama ljubitelji podvodnog svijeta, nakon kraće poduke o ronjenju imali su jedinstvenu priliku u bazenu razgledavati i podvodnu izložbu fotografija, Marjana Radovića koja prikazuje ljepote podmorja.

19

Posjetitelji su ronili uz glazbenu podlogu za što se je pobrinulo Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji podržavaju projekt Pogled u plavo kao i medijski pokrovitelj projekta – narodni.

„Dugo već imam veliku želju zaroniti i sada mi se je pružila prilika ovdje u bazenu. Ovo je za mene nevjerojatno iskustvo, bilo je prelijepo i jedva čekam probati u moru. Hvala instruktorima na strpljenju“, rekla je Maja (19) iz Umaga.

14. Čišćenje podmorja i Promocija ronjenja

Osim promocije ronjenja, u sklopu projekta se je održala i velika ekološka akcija čišćenja podmorja u kojoj su sudjelovali članovi Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, članovi Sportskog podvodnog ribolovnog kluba Sv. Pelegrin Umag, Kulturna udruga mladih Fobija, DVD Trnje i članovi Milan Club Milanistra koji su se sa zadovoljstvom pridružili čišćenju podmorja uz veliku podršku JVP Umag.

13. Pogled u plavo i Grad Umag

Ronioci su čistili dio umaškog zaljeva te su iz mora izvlačili različiti otpad; gume, staklo, plastiku, stolice i drugo u cilju smanjivanja negativnog utjecaja na morska staništa i podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja mora, okoliša i prirode, a pridružili su se i brojni volonteri te lokalno stanovništvo.

Besplatna probna ronjenja uz nadzor instruktora ronjenja i ekološka akcija čišćenja dijela umaškog zaljeva provodila su se uz poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.

12. Čišćenj dijela umaškog zaljeva 11. Čišćenje podmorja (A)MARE 10. Lučka uprava 9a. Sv. pelegrin Umag 9. Čišćenje podmorja 7. Milan Club Milanistra 6. Besplatna probna ronjenja 5. Slaviša Šmalc 4. Milan Club Milanistra 3a. Besplatna probna ronjenja u Umagu 3. Pogled u plavo 2a. Grad Umag 2. (A)MARE 1. Promocija ronjenja u Gradu Umagu

Facebook Comments


[ssba]