U velikoj dvorani Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL u subotu 8. lipnja 2024. održane su dvije svečane promocije doktora znanosti i doktora umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom promocija rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić promovirao je ukupno 252 nova doktora znanosti i doktora umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu – 127 doktorskih kandidata na svečanosti održanoj u 10 sati, a njih 125 na promociji u 13.30 sati. Nove su doktore znanosti i doktore umjetnosti u ovoj svečanoj prigodi pljeskom pozdravili akademska zajednica te prepuno gledalište.

Među njima je i Križevčanka Tea Hatadi.  Multimedijska umjetnica i dizajnerica Tea Hatadi doktorirala je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti na temi „RAT-ART: Umjetnost i domovinski rat“.

Tea Hatadi

Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje nastavlja Phd studij iz slikarstva na temu: “RAT-ART: Umjetnost i Domovinski rat”. Kao CEEPUS-ova stipendistica 2003. – 2005. studira dva semestra na VŠUP u Pragu u slikarskom studiju i ateljeu K.O.V. 2010. boravi na rezidenciji KulturKontakt Austria u Beču i Kunstenaarlogies u Amersfoortu, NL, a 2016 i 2017. u Frauenfeldu, Švicarska i Bogoti, Kolumbija.

Tea Hatadi

Članica je HDLU-a, a od 2010. do 2019. g. je bila članica HZSU-a kao multimedijalna umjetnica. Svojim radom predstavila se na više od osamdeset izložbi u petnaest zemalja u Europi, Aziji i Južnoj Americi. Za svoj rad koristi različite medije koji čine kompleksnije prostorne i site specific instalacije. Radila je kao voditeljica Galerije PM i Galerije Prsten u HDLU od 2012. do 2015. Ostvarila je više autorskih kustoskih koncepcija i izložbi i to je samo dio Teinog bogatog životnog puta. Od svibnja 2019. godine imenovana je ravnateljicom Gradskog muzeja Križevci, a 2023. godine dobila je novi mandat.