U prometnim nesrećama u Svetoj Heleni i Kloštru Podravskom tri ozlijeđene osobe

28. siječnja 2019. Autor: prigorski.hr Crna kronika U prometnim nesrećama u Svetoj Heleni i Kloštru Podravskom tri ozlijeđene osobe

ilustracija


Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u nedjelju su se dogodile dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. Oko 8.30 sati, u Svetoj Heleni zbog nepropisnog kretanja osobni automobil marke Golf kojim je upravljao 22-godišnjak sletio je van kolnika i udario u dvorišnu žičanu ogradu i zid kuće. Vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Druga prometna nesreća dogodila se u nedjelju oko 17.40 sati u Ulici kralja Tomislava u Kloštru Podravskom.  Naime, zbog neprilagođene brzine sudarili su se osobni automobil i traktor i dvije osobe su lakše ozlijeđene. Automobilom marke Passat virovitičkih registracija upravljao je 64-godišnjak i udario je prednjim dijelom u zadnji dio traktora IMT slatinskih registracija kojim je upravljao 35-godišnjak. Nakon sudara automobil se odbio u lijevi, a traktor u desni putni jarak. Ozlijeđeni su vozač traktora i 61-godišnji putnik u automobilu.

Vozač osobnog automobila koji je prouzročio prometnu nesreću bio je pod utjecajem alkohola od 1,02 promila i zadržan je do otriježnjenja u posebnoj prostoriji policije.

Zbog vršenja očevidnih radnji od 18.10 sati do 19.30 sati državna cesta broj 2 u Kloštru Podravskom bila je zatvorena za sav promet. Promet se za osobna vozila odvijao Ulicama Oderjan, Petra Preradovića, Mirogojska ulica i obrnuto, a za teretna vozila i autobuse odvijao se lokalnom cestom 26117 i 2235 Pitomača, Podravske Sesvete, Kloštar Podravski i obrnuto,

prigorski.hr


[ssba]