Zbog prometne nesreća na autocesti A6 u tunelu Javorova Kosa u smjeru Zagreba promet je privremeno prekinut, a kolona vozila duga je oko 2 km, dok se i na drugim autocestama zbog pojačanog prometa vozi u višekilometarskim kolonama, izvijestio je u nedjelju popodne Hrvatski autoklub (HAK).

Vozilo je u kvaru na A1 između tunela Čelinka i Bristovac, i tunela Bristovac i Ledenik na kolniku u smjeru Zagreba. Promet se odvija jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 40 km na sat. HAK poziva vozače na oprez.

Kolone i usporena vožnja

Na A1 između tunela Čelinka i odmorišta Jasenice u smjeru Zagreba kolona vozila u pokretu duga je oko 6 km, a vozi se uz ograničenje brzine od 40 km na sat.

Između čvorova Bosiljevo II i Lučko vozi se u koloni u pokretu s povremenim kratkim zastojima.

Pred naplatnom postajom Lučko na izlasku s autoceste nema dužih čekanja.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog povećanog priljeva, vozila se povremeno zaustavljaju na čvoru Krapina u smjeru Trakošćana.

Kolona vozila pred naplatnom postajom Zaprešić u smjeru Trakošćana duga je oko jedan kilometar, a u zoni radova kod čvora Sveti Križ Začretje oko 3 kilometra.

Usporeno u koloni u pokretu dugoj oko 4 kilometra vozi se na državnoj cesti DC102 od Omišlja u smjeru Krčkog most (kopna).

privremene regulacije prometa.