Projekt “Zaposli pa pomozi 2” u Općini Koprivnički Ivanec krenuo s provedbom

13. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Projekt “Zaposli pa pomozi 2” u Općini Koprivnički Ivanec krenuo s provedbom


Na području Općine Koprivnički Ivanec, 1. listopada, četiri su gerontodomaćice započele s radom u sklopu projekta “Zaposli pa pomozi 2”. Nakon što su potpisani Ugovori o radu na period od 12 mjeseci, četiri su gerontodomaćice počele obilaziti ukupno 24 korisnika s područja općine, pružajući im potrebnu pomoć u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova, pomoć u dobavi hrane i lijekova, te razgovor i druženje. Također, u sklopu projekta stići će i higijenske potrepštine koje će na mjesečnoj bazi biti podijeljene svakom korisniku.

Projekt, ukupne vrijednosti 3.371.410,00 kuna, je u 100 postotnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda, operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a uz Općinu Koprivnički Ivanec, ostali partneri na projektu su i Općine Novigrad Podravski (koja je nositelj projekta), Peteranec, Đelekovec, Drnje, Legrad, Hlebine, Gola i Rasinja te Hrvatski zavod za zapošljavanje, podružnica Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.