Projekt ‘Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije’ započinje s provedbom

14. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Projekt ‘Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije’ započinje s provedbom


Bjelovarsko-bilogorska županija na godišnjoj razini izdvaja više od milijun kuna za naše sugrađane treće životne dobi. Osim toga, provodi i niz programa i projekata s ciljem poboljšanja kvalitete njihova života, a jedan od takvih projekata je i “Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije-faza II”.

Riječ je o projektu za koji je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijedan 5.3 milijuna kuna i koji započinje s provedbom, a nastavak je uspješno provedenog projekta “Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije”.

Riječ je o projektu putem kojeg će se zaposliti 61 žena koja će brinuti o 366 korisnika, najvećim dijelom osoba starije životne dobi te osoba s invaliditetom, a Bjelovarsko-bilogorska županija kao nositelj provodit će ga u suradnji s 12 partnera.

zaželi bbž (4)

„Zahvaljujem se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Damiru Bajsu na provedbi ovih projekata. No, nije to jedini projekt gdje se susrećemo s našom Županijom kojoj zahvaljujem na vrlo uspješnoj suradnji“, rekao je načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić.

„U općini Ivanska bit će zaposleno 10 žena koje teže pronalaze posao. One će brinuti o 60 starijih i nemoćnih osoba, što će njima biti od velikog značaja. Zahvaljujem se Županiji i županu koji nam pomažu u svim projektima, pa tako i ovome“, istaknuo je načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin.

zaželi bbž (1)

„Iznimno sam ponosna što ćemo mi u sklopu projekta zaposliti 15 žena koje će na području općina Dežanovac, Nova Rača i Velika Trnovitica skrbiti o 90 starijih i nemoćnijih građana naše županije. Kontinuitet je ovo i proširenje skrbi Doma za starije osobe Bjelovar. Što duže starije osobe kojima je potrebna pomoć ostaju u svojim sredinama, bit će zdravije i sretnije. Zahvaljujem Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja je nositelj ovoga projekta“, rekla je na konferenciji za medije ravnateljica Doma za starije osobe Bjelovar Jasmina Radojčić.

“Ovaj projekt dobar je uvod u 2021. godinu. Novi europski projekt iza kojega se krije činjenica da ljudima naše županije treba potpora i pomoć. Mi ćemo kroz partnerske odnose omogućiti da dobar dio županije dobije tu potporu. Skrb o našim sugrađanima mora biti naša konstantna briga i drago mi je da to radimo zajedno“, naglasio je župan Damir Bajs.

Facebook Comments