PROJEKT ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE Poticat će se prodaja lokalnih proizvoda

31. kolovoza 2016. Autor: prigorski.hr Križevci PROJEKT ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE Poticat će se prodaja lokalnih proizvoda


 

Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA), kojoj je sjedište u Poljani Križevačkoj, osmislila je i pokrenula projekt pod nazivom Grass Croatia. Riječ je o novom načinu poticanja razvoja ruralnih područja i poljoprivrede.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,7 milijuna kuna, od čega polovicu novca financira EU. Cilj projekta je podizanje svijesti stanovništva o ciljevima Zajedničke poljoprivredne politike Europe, njezinu značaju za održivost i razvoj ruralnih područja, poljoprivrednih gospodarstva i sigurnosti hrane.

hpa poljana krizevacka
– Provedba projekta predviđa informiranje o ulozi i mogućnostima razvoja poljoprivrede u Hrvatskoj u okviru Zajedničke poljoprivredne politike te statusu i trendovima u poljoprivredi i stočarstvu – objasnila je Marija Vukobratović, ravnateljica HPA-a.
Dodala je da značajnu ulogu u ispunjavanju ciljeva Zajedničke poljoprivredne politike i osiguravanju održivosti poljoprivrednog sektora nose obiteljska poljoprivredna gospodarstva, stoga će naglasak promocije biti na njima.

Želja je HPA-a da se kroz razne izložbe i sajmove pojača prepoznatljivost poljoprivrede u javnosti i promovira potrošnja lokalnih proizvoda.
– Projekt predviđa 20 aktivnosti od web-seminara, videosadržaja, gradskih farmi, sudjelovanja na lokalnim i međunarodnim sajmovima, informiranja osmaša osnovnih škola i srednjih škola u cilju upoznavanja učenika sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom – rekla je Vesna Bulić, voditeljica projekta na nedavnom predstavljanju tijekom konferencije u Zagrebu.

Nadolazeći poljoprivredni sajam u Gudovcu bit će prvo pravo predstavljanje projekta građanima, a zatim će uslijediti Gradske farme Poreču, Gospiću, Osijeku, Splitu i Zagrebu.

Podravski list/go

foto: PL/HPA

prigorski.hr