U prostorima Hrvatske gospodarske komore u srijedu je održana svečana dodjela Priznanja Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

Svečanosti su prisustvovali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica Ureda župana Melita Ivančić, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, ravnateljica Obrtničkog učilišta Pouka Jasmina Sinovec, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, predsjednici Udruženja obrtnika Koprivnica i Udruženja obrtnika Križevci te dobitnici priznanja.

Pozdravnu riječ uputila je predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić koja je istaknula kako u Koprivničko-križevačkoj županiji trenutno ima 1560 obrtnika koji zapošljavanju oko 5000 radnika uključujući i članove njihovih obitelji koji rade u obrtu. Također, istaknula je kako nikada nije bilo lako biti obrtnik, a posebno sada kad živimo u izazovnom vremenu i kada obrtnici rade u otežanim uvjetima zbog pandemije korona virusa. Predsjednica je čestitala svim dobitnicima Priznanja te naglasila da svaki obrtnik treba vidjeti da je prepoznat njegov rad i doprinos gospodarstvu i društvu općenito.

Nakon toga, prisutnima se obratio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je istaknuo kako je obrtništvo najžilaviji dio gospodarstva te kako se obrtnici lakše mogu prilagoditi izazovima na trži“stu. Takoder. župan je istaknuo kako obrtništvo ima veliku važnost i značaj u razvoju gospodarstva Koprivničko-križevačke županije te je tom prilikom čestitao svim dobitnicima Priznanja.

obrtnička komora (3)

– Svima je općepoznato da je obrtništvo najžilaviji organizam u sustavu gospodarstva i da se kao takvo ipak najbolje nosi s nedaćama koje prouzrokuju ovakve okolnosti poput pandemije. Činjenica da je broj obrta u ovoj županiji porastao za 400 govori da obrtništvo nije posustalo i to nas raduje i ohrabruje. Obrtništvo je jedan od najvažnijih alata u borbi protiv demografske devastacije naše države, mladi ljudi koji se odluče osnovati obrt i nekoga zaposliti sigurno planiraju svoju budućnost ovdje – rekao je Koren koji je i dobitnik nagrade za izniman doprinos razvoju obrtništva, a za koju je kazao kako mu puno znači na osobnoj razini.

Naglasio je kako to priznanje nije samo njemu, nego upravnim odjelima za gospodarstvo i obrazovanje, koje iznimno dobro surađuje i koordinira sve potrebne aktivnosti vezane uz obrtništvo u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Slika 5 Slika 2 Slika 6 Slika 8 Slika 3

Dobitnici Priznanja Hrvatske obrtničke komore su:

ZAHVALNICA ZA IZNIMAN DOPRINOS POTICANJU I UNAPRJEDENJU OBRTNIČKIH ASOCIJACIJA
Stolarija „Grivić” Virje, v1. Željko Grivić

HLE-MAR gradevinski obrt, vl. Marijan Hlebić
AUTOLIMARIJA KARLO, vl. Karlo Jandrlić

POVELJA ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNIŠTVA I OBRTNIČKIH INSTITUCIJA
Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije
Vulkanizacija Halambek, v1. Robert Lo›renc
Kamenoklesar, vl. Ivan Ivančan

PRIZNANJE ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNISTVA I UNAPRJEDENJU RADA OBRTNIČKIH ASOCIJACIJA
Točkica, obrt za čuvanje djece, vl. Snježana Smolak
Cvjećama Luna, v1. Tihomir Košćak

Dobitnici Priznanja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije su:
PRIZNANJE ZA DOPRINOS RAZVOJU I PROMIDŽBI OBRTNIŠTVA
Stolarija MS, vl. Stjepan Miloś
Frizerski studio Z.Art, vl. Zdravka Pukec
Frizure Marijo Trošelj, frizerski obrt, vl. Marijo Trošelj

ZAHVALNIC.A ZA DOPRINOS RAZVITKU OBRTNIŠTVA I OBRTNIČKIH INSTITUCIJA
LAG Podravina iz Durdevca
Stanko Švagelj, umirovljeni obrtnik iz Križevaca
Żenska obrtnička ekipa Kuglačkog kluba Koprivnica

OBRTNIK 2020. GODINE
1. Proizvođački, trgovački, istraživački i uslužni obrt Pampa tea, v1. Krešimir Krznarić

OBRTNICA 2020. GODINE
1. Koleks, obrt za proizvodnju drvene ambalaže, vl. Ksenija Kolarević

ZAHVALNICA ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNICKIH INSTITUCIJA
1. Huten, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Lidija