Iz tiskare je stigla nova knjiga poezije Vrbovčanina i dekana Pravnog fakulteta prof. Ivana Koprića, pod naslovom “Lekcije iz botanike”.

Ivan Koprić kaže: – Ovo je moja treća knjiga poezije, a kao i kod prve dvije, jako sam emotivan oko nje. Svaka je knjiga kao dijete oko kojeg se trudiš i strepiš, a onda ga na kraju pošalješ u svijet. Budite dobri prema ovom mojem, zapravo našem, posljednjem djetetu koje baš otpuštamo u samostalni život.

Knjiga sadrži 44 pjesme u tri ciklusa – Metamorforze, Cvjetana i Usluge ekosustava te jednako toliko ilustracija akademske slikarice Petre Held Potočnjak.

Ivan Koprić kaže: -Slikarica je uložila veliki trud naslikati 44 (zapravo 45, za jednu pjesmu dvije) izvorne slike inspirirane pjesmama. Ilustracije su po mojem sudu izvrsne, jako mi se sviđaju. Sviđaju se i drugima koji su ih dosad vidjeli. Knjigu u cjelini, skupa s naslovnicom, oblikovala je i nevjerojatno originalna Božidarka Brnas, žena dobre i velike energije. Po njezinoj je ideji o knjizi kao svojevrsnom herbariju odabrana i velika dimenzija, 240 x 330 mm, koja je omogućila da Petrine ilustracije dođu do punog izražaja.

Pogovor knjizi “Lekcije iz botanike” napisala je dr. sc. Đurđica Garvanović-Porobija.

– Vjerujem da će svakome tko uzme knjigu u ruke zapeti za oči njezina produbljena i fina analiza, naglašava Koprić i dodaje: -Na završnom poliranju teksta sa mnom je radila lektorica Branka Römer. Nadam se da smo sve dobro posložili. Od ljudi zaslužnih za objavu još bih posebno spomenuo gradonačelnika mojega grada Vrbovca, Denisa Kralja, koji ne samo da podupire rad udruga u kulturi nego i dolazi na promocije i recitira poeziju.

Nakladnik je Avis Rara Studio iz Vrbovca, a knjigu je u izvrsnoj višebojnoj kvaliteti tiskala tiskara Kerschoffset iz Lučkog. Ovo je prilika zahvaliti svima spomenutima, ali i svima vama koji pratite moje poetske objave, kao i svima mojima koji me doma, na poslu i drugdje, podupiru, na razne načine, (i) u ovoj dimenziji mojeg angažmana. Knjiga se zasad može nabaviti samo kod nakladnika, ali se nadam da će interes za prodajom pokazati i neka od knjižarskih kuća. Javno predstavljanje još nije organizirano – zaključuje prof. Koprić.