Produženi rokovi vraćanja kredita za proljetnu sjetvu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

4. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Produženi rokovi vraćanja kredita za proljetnu sjetvu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Pixabay


Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u okviru mjera koje ima Bjelovarsko-bilogorska županija u cilju pomoći gospodarstvu, obrtništvu i poljoprivredi, a vezanih uz pomoć uslijed pandemije koronavirusa, donio je Odluku o prolongaciji vraćanja kredita za poljoprivrednike koji još nisu vratili kredit korišten za proljetnu sjetvu 2019. godine do 1. lipnja ove godine.

Za ovogodišnje korisnike županijske mjere kreditiranja proljetne sjetve Bjelovarsko-bilogorska županija predložila je poslovnim bankama da se rok povrata kredita produži na godinu dana. Također, Bjelovarsko-bilogorska županija na sebe će preuzeti kompletan iznos kamatne stope te će tako krediti za naše poljoprivrednike biti beskamatni, odnosno besplatni.

Treba spomenuti kako je do danas Bjelovarsko-bilogorska županija zaprimila rekordni broj zahtjeva poljoprivrednika za korištenje kredita proljetne sjetve u iznosu od preko 30 milijuna kuna, a zahtjeve je podnijelo 198 korisnika.

Facebook Comments