Produžen rok za prijavu uklanjanja dimnjaka u Koprivnici

19. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Produžen rok za prijavu uklanjanja dimnjaka u Koprivnici


Zbog velikog interesa građana Grad Koprivnica produžio je rok za prijavu potreba za uklanjanjem dimnjaka koji se ne koriste. Rok za prijavu je 20. siječnja 2021. godine (srijeda).

Riječ je o aktivnosti koja se poduzima u cilju zaštite sigurnosti građana u slučaju nastajanja neke od prirodnih nepogoda. Za sada su zaprimljene prijave za uklanjanjem 124 dimnjaka na ukupno 74 objekata.

U akciji uklanjanja dimnjaka sudjelovat će stručne službe Grada Koprivnice, djelatnici Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica, dobrovoljni vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice, profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i policija.

Uklanjanje dimnjaka obavljat će se na trošak Grada Koprivnice. Građani koji žele da im se uklone dimnjaci koje ne koristi prijaviti se mogu do srijede 20. siječnja od 7.00 do 15.00 sati višem stručnom suradniku za građenje Grada Koprivnice Dejanu Mihalcu na brojeve 048 279 503, 095 376 2960 ili putem maila [email protected]

Važno je za napomenuti kako se dimnjaci uklanjaju sve do ispod krovišta objekta. Mjesto s kojeg će dimnjak biti uklonjen bit će sanirano najlonom, a ostale radove moraju si osigurati sami vlasnici objekata.

Pozivaju se građani koji imaju potrebu za uklanjanjem dimnjaka koje ne koriste da se jave na navedeni kontakt kako bi ostvarili to pravo te tako dodatno osigurali svoje domove, ali i sebe.

Facebook Comments