S iskusnom producenticom koja, među ostalim, u svom portfelju ima i projekte poput emisije ‘Ljubav je na selu’, razgovarali smo o ovoj omiljenoj kulinarskoj emisiji, ali i njezinim dojmovima i iskustvima koje je stekla tijekom snimanja s novim kandidatima.
Na RTL-u uskoro kreće nova sezona showa ‘Večera za 5 na selu’, što gledatelji mogu očekivati od novih epizoda? Možete li otkriti neke zanimljive detalje ili anegdote sa snimanja?
Svi željno očekujemo početak nove sezone jer nam je stvarno bilo jako zabavno snimati. Iako na trenutke izazovno, zbog epidemioloških mjera koje smo morali poštovati, ali svakako zabavno. Opet smo imali sreću što se prijavilo puno osebujnih likova s interesantnim životnim pričama i, naravno, zanimljivim jelima. Ili možda zanimljivom izvedbom nekih klasičnih jela.
‘Večera za 5 na selu’ jedan je od formata koji publika rado gleda, što vi mislite, zbog čega gledatelji vole pratiti ovaj zabavno-kulinarski show?
Kad neki novi ljudi koje upoznam negdje usput čuju da radim na ‘Večeri’, svi vole popričati sa mnom i ispričati svoje dojmove. Tako sam naučila da ‘Večera’ ima nekoliko vrsta gledatelja. Neki doista gledaju jer ih zanimaju kulinarska umijeća i kuhanje, ali neki ipak ostaju vjerni formatu zbog tih osebujnih karaktera i proučavanja ljudske prirode i ponašanja.
S obzirom na dugovječnost ovog projekta, nedostaje li vam ponekad inspiracije za snimanje?
Nikada nam ne ponestane materijala. Radimo s ‘običnim’ ljudima, ali ne s jednim tipom ljudi tako da nam se ne može dogoditi da zapnemo u nišu. Ti su ljudi toliko različiti i posebni svatko na svoj način, zato je svaka epizoda posebna i jedinstvena. Bez obzira na dugovječnost projekta, mislim da smo tek zagrebli po površini tradicionalne hrvatske gastronomije. Voljela bih kad bi još više naših kuhara posegnulo za receptima baka i prabaka. Svakako ih pokušavamo potaknuti da to što češće bude tako. Hrvatska ima prekrasnu raznoliku gastronomiju, šteta je stalno ‘tući’ po istom.
Gdje ste sve putovali u novoj sezoni, koja će mjesta gledatelji imati priliku vidjeti i upoznati i koje je mjesto vama ostalo u najljepšem sjećanju i zašto?
I ove sezone nas ima od Baranje, preko Zagorja i Istre, sve do Dalmacije. Jako mi je teško izdvojiti nešto posebno. Najsretnija sam kad dođem na neko imanje na kojem ima pasa jer ih obožavam. Znam da to nema baš previše veze sa sadržajem emisije, ali meni kućanstvo sa psom odmah uljepša radni dan.
Da vi kuhate ‘Večeru za 5’, što biste ponudili svojim gostima, koje je vaše najdraže jelo?
S obzirom na to da mi je tata Dalmatinac i većina mi je rodbine na toj strani, odrasla sam na dalmatinskoj kuhinji i obožavam je. Od najjednostavnijih jela do onih najkompliciranijih. Tako bih ja, po uzoru na večere kod mog oca, za predjelo ponudila crni rižot uz lagane bruschette s inćunima i mozzarelom. Glavno jelo obavezno bi bila pašticada s domaćim njokima, a za desert rožata. I to baš meni za dušu. I fritule. Obavezno bih ispekla fritule. I to s grožđicama, ali i bez za one koji ne vole grožđice.





