Holivudski producenti u subotu su nagradu za životno djelo dodijelili glumcu Tomu Cruiseu, a najboljim proglasili pustolovni film “Sve u isto vrijeme” koji se bavi idejom paralelnih svemira, na jednoj od ključnih svečanosti dodjele nagrada uoči Oscara u ožujku.

Udruga američkih producenata PGA je Cruiseu dodijelila nagradu za životno djelo, a nekoliko govornika je zahvalilo glumcu što je svojim nastupom u prošlogodišnjem blockbusteru “Top Gun: Maverick” podupro filmsku industriju, ugroženu pandemijom koronavirusa.

“Tom Cruise nam je svima pokazao da su odlasci u kino ponovno tu”, rekla je u svom uvodu Sherry Lansing, bivša upraviteljica tvrtke za proizvodnju i distribuciju filmova Paramount Pictures.

Šezdesetgodišnji Cruise se proslavio kao zvijezda u filmovima “Riskantan posao”, “Koktel”, “Malo dobrih ljudi”.

Producirao je filmove “Nebo boje vanilije”, “Posljednji samuraj”, “Nemoguća misija i “Maverick”, koji je diljem svijeta zaradio gotovo 1,5 milijardi dolara.

Cruise je pohvalio rad televizijskih i filmskih producenata u publici nakon što je primio nagradu.

“Znam što je potrebno da bi se radilo to što vi radite. Nije to samo sreća. Morate stvoriti tu sreću. Morate to željeti da bi se ostvarilo. I želim da znate da ću uvijek navijati za vas”, rekao je Cruise.

“Nastavit ću činiti sve što mogu da pomognem ovoj industriji i ovom obliku umjetnosti koji volim”, dodao je.

Film “Sve u isto vrijeme” proglašen je najboljim, što bi mu trebalo pružiti polet na dodjeli Oscara 12. ožujka. Četiri od pet prethodnih dobitnika PGA-ove nagrade su kasnije osvojili Oscara za najbolji film, uključujući i prošlogodišnji obiteljski dramski film “CODA”.

“Sve u isto vrijeme” je priča o kinesko-američkoj vlasnici praonice rublja koja putuje kroz paralelne svemire.

“Ovo je ludilo! Hvala vam puno”, rekao je producent Jonathan Wang, okružen glumcima nominiranim za Oscare Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Stephanie Hsu i Jamie Lee Curtis.