Pročelnik Sandro Novosel o radovima na atletskoj stazi i pomoćnom igralištu u Križevcima

25. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Pročelnik Sandro Novosel o radovima na atletskoj stazi i pomoćnom igralištu u Križevcima


Sandro Novosel, pročelnik križevačkog gradskog Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, socijalnu skrb, sport, nacionalne manjine i turizam o radovima na atletskoj stazi i pomoćnom igralištu gradskoga stadiona

Primijetili smo da su na atletskom trkalištu gradskoga stadiona ucrtane trake na stazi i da se obavljaju radovi na pomoćnom nogometnom igralištu i slijedom toga postavili smo upit mjerodavnom pročelniku Sandru Novoselu.

Izvijestio nas je da je cijena radova ucrtavanja traka na atletskoj stazi 5 tisuća kuna uvećana za PDV. Odgovor prenosimo u cijelosti.

Staza je iscrtana, odnosno, trake su ucrtane, sukladno Ugovoru o izvođenju radova na rekonstrukciji atletskog trkališta s borilištima te pomoćnog igrališta na Gradskom stadionu u Križevcima, potpisanom u listopadu prošle godine između Grada Križevaca kao Naručitelja i Radnika d.d. kao Izvršitelja (dalje u tekstu: Ugovor o izvođenju radova).

Ugovorom o izvođenju radova je Izvršitelj bio obvezan izvesti radove rekonstrukcije atletskog trkališta s borilištima te pomoćnog igrališta na Gradskom stadionu. Svi radovi obuhvatili su one navedene i opisane u Dokumentaciji o nabavi i svih njenih priloga, sukladno Ponudi Izvršitelja koja čini sastavni dio Ugovora o izvođenju radova.

Radovi su bili podijeljeni u dvije faze: faza 1 je uključivala rekonstrukciju atletskog trkališta s borilištima, a faza 2 radove na pomoćnom nogometnom igralištu. Troškovi izvođenja radova faze 1 sufinancirani su, između ostaloga, i sredstvima dodijeljenih Ugovorom o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini, potpisanog 27. svibnja 2019. između Središnjeg državnog ureda za šport i Grada Križevaca (dalje u tekstu: Ugovor o sufinanciranju građevinskog zahvata).

Ti su radovi ujedno i navedeni i opisani u projektu za koji je dodijeljen Ugovor o sufinanciranju građevinskog zahvata. Oni su, pored ostaloga, uključivali i „iscrtavanje svih linija i oznaka u propisanim bojama, veličinama i širinama“. Dakle, identični radovi prijavljeni su SDUŠ-u, bili su dio Dokumentacije o nabavi, postali dio Ugovora o izvođenju radova i na kraju su izvedeni.

Time su završeni radovi na trkalištu. Ugovorne obveze Naručitelja i Izvršitelja su ispunjene. Grad Križevci ispunio je i svoje obveze prema SDUŠ-u, podnošenjem završnog izvješća, sukladno Ugovoru o građevinskom zahvatu.

Linije su iscrtane kako bi se staza trkališta koristila za sve buduće namjene za koje se i inače koristi, pa tako onda i za predstojeća školska atletska natjecanja i olimpijski festival dječjih vrtića. Što se tiče radova na pomoćnom nogometnom igralištu, oni uključuju, prema grupama: pripremne radove, radove demontaže postojećih nogometnih golova, rušenja i uklanjanja; zemljane; betonske i bravarske radove. Trenutno se radi na niveliranju depresija i prozračivanju travnjaka.

Igralište će se i ograditi da bi djeca koja treniraju bila sigurnija, a dodat će se i zaštitne mreže iza golova, koji će također biti novi. – odgovorio je na naš upit Sandro Novosel, pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, socijalnu skrb, sport, nacionalne manjine i turizam.

Pripremio: Maurizio Novosel

Facebook Comments