danaskuhas_1010x140

Prije mjesec dana ekipa Gastro tražilice posjetila je susjednu Bosnu i Hercegovinu te obišla neke od najboljih gastronomskih lokacija Banja Luke i Travnika.

U prvoj epizodi ovog serijala pod nazivom „Balkanska posla“ posjetili su novootvoreni Kodiak Burger & Steak Bar u Banja Luci gdje se rade najbolji burgeri i „dry aged“ steakovi, a posebno je popularan Castrum burger koji se radi od banjalučkog ćevapa. Uz Kodiak ekipa je svratila i u poznatu pivnicu The Master Craft Brewery koja uz dobru hranu proizvodi i svoje domaće craft pivo.

gastro travnik (2)

Osim Banja Luke naša ekipa je svratila u nezaobilaznu Ćevabdžinicu Hari koja u ovom trenutku radi najbolji travnički ćevap, a proslavila se i najvećom, najautentičnijom porcijom ćevapa od 2160 komada koju su degustirali brojni građani. Travnik naravno nije samo poznat po ćevapima već se tu može popiti i dobra turska kava koja se na tradicionalan način servira u Lutvinoj Kahvi, nedaleko stare tvrđave.

gastro travnik (3)

Na kraju svog gastro putovanja ekipa je posjetila Vlašićku kuću gdje su probali tzv. pite pod sačem, a u Pivnici Stelli, u Novom Travniku čekala ih je koljenica.

Kako je izgledao cijeli ovaj nevjerojatan put koji je trajao puna tri dana pogledajte u novoj zabavnoj gastro reportaži.