Pritvoren serijski kradljivac iz kampa s krivotvorenim dokumentima

22. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Pritvoren serijski kradljivac iz kampa s krivotvorenim dokumentima

Pixabay


Zbog serije krađa i krivotvorenja u policijskom pritvoru završio je muškarac koji se predstavlja kao 59-godišnji slovenski državljanin, ali policija još utvrđuje njegov identitet jer se služio lažnim dokumentima.

Prema policijskim podacima osumnjičeni je u utorak oko tri sata ujutro prekopavao stvari kod jednog šatora u kampu u okolici Poreča, no tada se probudio 41-godišnji slovenski državljanin koji je koristio šator pa je lopov otišao. Slovenac je krenuo je za njim, no muškarac ga je pošpricao sa sprejom i lakše ozlijedio.

U pomoć su uskoro priskočili i drugi gosti kampa te su zadržali muškarca do dolaska policije koja ga je uhitila i privela u policijsku.

Uhićeni muškarac im se predstavio kao 59-godišnji slovenski državljanin, no obavljenim provjerama utvrđeno je da ima krivotvorene dokumente te policija otkriva njegov pravi identitet.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je utvrdila da je uhićeni odgovoran za još niz nedjela.

U noći sa 2. na 3. srpnja u kampu na području Vrsara navodno je ušao u nezaključani mercedes, talijanske registracije, otvorio pretinac i otuđio novac, čime je 37-godišnjeg Talijana oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

U istom kampu je 20. srpnja iz predprostora šatora Slovenki ukrao novac, mobitel i slušalice vrijedne više stotina kuna.

Novac i nakit vrijedan više tisuća kuna ukrao je navodno u kampu u kojem je uhićen i 13. srpnja ušuljavši se kroz prozor u kamp prikolicu slovenskog državljanina.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, kažu u policiji. (Hina)

Facebook Comments