Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 18-godišnjaku koji je u ponedjeljak prijetio mačetom u Klasičnoj gimnaziji u Križanićevoj ulici.

Tužiteljstvo je izvijestilo da je sudac istrage odredio istražni zatvor 18-godišnjaku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok nije prihvatio prijedlog da mu odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela pa će Državno odvjetništvo podnijeti žalbu protiv rješenja suca istrage.

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu 18-godišnjaka tereti da je u ponedjeljak oko 13,45 sati došao u učionicu Klasične gimnazije kako bi zastrašio jednog učenika.

Tužiteljstvo ističe da je 18-godišnjak s izvučenom mačetom krenuo nekoliko koraka prema vršnjaku no drugi je učenik spriječio napadača u njegovoj namjeri.

Budući da gimnazijalac nije pristao izaći van iz škole, 18-godišnjak se udaljio, a njegovo je postupanje ustrašilo i uznemirilo oštećenog vršnjaka, dodaje tužiteljstvo.

Zagrebačka policija je priopćila da je u utorak u stanu na području Medveščaka pronašla mačetu kojom je upao na nastavu u Klasičnu gimnaziju. Mediji su izvijestili da je mačeta pronađena u utorak u stanu napadačeve bake, gdje se 18-godišnjak skrivao nakon upada u školu.