Šibenska policija pritvorila je 62-godišnjaka zbog napada na novinarku HRT-a prilikom snimanja televizijskog priloga u srijedu, 27. prosinca, u Rakovom selu u Dubravi kod Šibenika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je muškarac uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko – kninske, potvrdila je glasnogovornica šibenske policije Sanja Baljkas.

Osim 62-godišnjaka, priveden je i 32-godišnjak koji je verbalno vrijeđao novinarku, zbog čega je novčano kažnjen.

Prema policijskom izvješću, 62-godišnjaka se sumnjiči zbog počinjenja kaznenog djela prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi na štetu 52-godišnje šibenske novinarke.

Nju je u jutarnjim satima u srijedu u Rakovom selu u Dubravi kod Šibenika, za vrijeme snimanja priloga za emisiju, 62-godišnjak verbalno napao i spriječio u obavljanju njenog posla, nakon čega je novinarku udario po ruci u trenutku dok je pozivala policiju.

„Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečen je i 32-godišnjak koji je u nazočnosti policije vrijeđao 52-godišnju novinarku”, navodi se u policijskom priopćenju.

I mlađi je muškarac priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku te je pravomoćnom sudskom presudom kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 500 eura.