Vanja Marušić svečano je prisegnula na dužnost ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) nakon što ju je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek imenovala na tu dužnost, izvijestilo je u ponedjeljak Državno odvjetništvo (DORH).

Uz Marušić, u ponedjeljak su svečano prisegnuli i novi zamjenici državnih odvjetnika.

DORH je priopćio da je Gordan Rokić svečano prisegnuo na dužnost zamjenika županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, a Karlo Martić na dužnost zamjenika općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Davor Smoljan svečano je prisegnuo na dužnost zamjenika županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a Luka Smoljan na dužnost zamjenika općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, dok je Božana Bagarić prisegnula na dužnost zamjenice općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, dodao je DORH.

Vanja Marušić prisegnula je pred glavnom državnom odvjetnicom RH, a zamjenici državnih odvjetnika pred predsjednikom Državnoodvjetničkog vijeća.

DORH ističe da je svečanoj prisezi prisustvovao i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.