U Križevcima će se i ove godine održati prigodan program u povodu Uskrsa. Program počinje u nedjelju, 10. travnja u 18 sati otvorenjem izložbe domaćih i europskih pisanica u prostorijama Gornjegradskog dobrotvornog i kulturnog društva LIPA.

U tjednu prije Uskrsa najmlađi sugrađani moći će svakodnevno tražiti skrivene uskršnje pisanice s motivima čunčane čipke, koje su posebno pripremile članice dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Križevci, te za svaku pronađenu pisanicu osvojiti prigodne nagrade.

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci u utorak, 12. travnja u 12 sati organizira dječju čajanku „Pjegavi zec“, a u četvrtak, 14. travnja u 17,30 sati uskrsnu likovno-kreativnu radionicu.

Tradicionalno, na Veliki petak, Grad Križevci će u suradnji sa Srednjom školom „Ivan Seljanec“ Križevci na Strossmayerovom trgu s početkom u 10 sati građane počastiti ribicama.

S obzirom da se uz temu uskrsnih običaja veže vuzmica, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca će na Veliku subotu upaliti vuzmicu iza vatrogasnog doma Križevci. Program počinje u 20 sati kada će članovi Lovačkog društva „Sveti Hubert“ pripremati i dijeliti paprikaš građanima dok 21 sat počinje tradicionalni prikaz paljenja vuzmice.

Na Uskrsni ponedjeljak u organizaciji AMK „Križevci“, Grada Križevaca, Općine Sveti Petar Orehovec i Policijske postaje Križevci održat će se blagoslov motociklista i biciklista – 11. Moto i biciklističko druženje. Okupljanje je u 9 sati, a ove godine motociklisti i biciklisti vozit će na relaciji Strossmayerov trg – Sveti Petar Orehovec.

– Pozivamo vas da posjetite brojna događanja u sklopu manifestacije „Uskrs u Križevcima“ kojima je cilj očuvati dugogodišnju tradiciju i običaje – poručili su iz križevačke gradske uprave.

 

Plakat uskrsFINN-01