Na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca razgovaralo se o pripremi sezone ljetovanja u gradskom odmaralištu u Nerezinama.

Nezavisna vijećnica Jasna Benedik na Aktualnom satu je istaknula kako je došlo do promjene na direktorskom mjestu tvrtke Gradski objekti Vrbovec, te upitala kako teku pripreme za ovogodišnju sezonu u Nerezinama.

FOT_4622

Zamjenik gradonačelnika Marko Belošević je odgovorio kako od 1. siječnja funkciju direktora Gradskih objekata obnaša Marko Dubravec, inače profesor kineziologije u OŠ Marije Jurić Zagorke.

– Posao direktora obavlja volonterski, kao i svi dosadašnji direktori. Zahvaljujem Hrvoju Radinu koji je proteklih godinu i pol bio direktor Gradskih objekata. Zahvalio nam je na suradnji i rekao da zbog obveza više nije u mogućnosti obnašati tu funkciju. Prijave za sezonu su krenule i čujem da je to već super popunjeno. Velik je interes građana. Nažalost, radili smo analize i morali smo podići cijene zbog povećanih troškova. Povećani su troškovi prijevoza i prehrane, a morali smo zaposlenicima dići i plaće. Stoga će cijena ljetovanja biti malo veća, ali to nije utjecalo na booking. Sezona je već skoro popunjena, ostalo je mjesta na početku i na kraju sezone. Škole su isto tako dobro popunile termine. Stižu učenici OŠ Marije Jurić Zagorke i Krunoslava Kutena te okolnih općina. Dvije osnovne škole iz Zlatara nam se vraćaju, tu su i odbojkaški kamp i maturalna putovanja. Očekujemo dobru sezonu. Trenutno se ugovaraju radovi za uređenje kuhinje u odmaralištu. To je zadnji dio u donjoj zgradi koji nam je ostao za urediti. Nastavlja se i projekt uređenja gornje zgrade. Cilj je da svaka soba dobije svoju kupaonicu. Nadam se da ćemo ujesen krenuti s radovima – rekao je Belošević.

FOT_4624