Iz Ravnateljstva policije priopćili su u petak da su pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko (ATJ) u Lemić Brdu izvršili zadatak za 40 minuta – od trenutka alarmiranja do svladavanja osobe koja se dovodi u vezu s večerašnjom pucnjavom.

Kako se ističe u priopćenju, prema osobi koja se dovodi u vezu s večerašnjom pucnjavom na području Lemić Brda, predgrađa Karlovca, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a druga je ranjena, postupali su pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko.

Odmah po zaprimanju dojave o pucnjavi, Policijska uprava karlovačka žurno je uputila na teren policijske timove – pripadnike temeljne, kriminalističke i interventne policije.

S obzirom na informacije da je osoba i dalje naoružana, upućen je alarm Antiterorističkoj jedinici Lučko, koja je prema Karlovcu uputila više taktičkih timova. Pripadnici ATJ Lučko izvršili su zadatak za 40 minuta (vrijeme od trenutka alarmiranja do svladavanja osobe), navodi se u priopćenju.

U karlovačkom predgrađu Lemić Brdo ranije večeras došlo je do pucnjave vatrenim oružjem, u kojem je jedna osoba poginula, a jedna je ranjena. Policija je počinitelja ubojstva i ranjavanja ubrzo pronašla i on je “pod nadzorom policije”.

U policijskom priopćenju stoji da su po dojavi “na mjesto događaja žurno upućeni policijski timovi te je zatečena jedna mrtva i jedna ozlijeđena osoba, te da su ubrzo na terenu, u mjestu Lemić Brdo, pronašli osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem”.

Na mjestu događaja slijedi daljnje postupanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, a nakon utvrđenih činjenica i nadopuna ove informacije.

Kako Hina doznaje neslužbeno, od jednog mještanina, poginuli je S.L, star oko 65 godina, te je ubijen u svom dvorištu, a ubio ga je mještanin kojeg zovu Para, za kojeg se govori da je već bio i zatvorski kažnjavan.