Britanski princ William u petak je rekao da se njegova supruga Kate “osjeća dobro”, u rijetkom javnom komentaru o princezi od Walesa koja prolazi preventivnu kemoterapiju protiv raka.

Nakon što joj je poslije operacije abdomena početkom ove godine otkriven rak, Kate je u ožujku objavila da je na liječenju.

Tada je rekla da se osjeća dobro, no ured kraljevskog para rekao je da neće redovito objavljivati informacije o njezinu zdravstvenom stanju i da se princeza neće vratiti javnim dužnostima sve dok joj liječnici ne kažu da je dovoljno dobro da to i učini.

Međutim, tijekom posjeta bolnici na otočju Scilly, pored obale Cornwalla na jugozapadu Engleske, princ William (41) odgovorio je da je njegova supriga “dobro”.

Prijestolonasljednik, koji je također i Vojvoda od Cornwalla, na dvodnevnom je putu toj regiji, gdje je posjetio gradilište novog projekta koji bi se trebao pozabaviti pitanjem beskućništva, proveo je vrijeme na plaži s lokalnim skupinama i posjetio obližnju bolnicu.

Došao je brodom u petak na otočje Scilly, udaljeno od obale Cornwalla 28 milja, kupio je Cornish pasty, poznato slano pecivo te regije te je rekao okupljenima da je njegova obitelj “prilično uzrujana” što je došao ovamo bez njih.

William se također sastao s lučkim radnicima i lokalnim poduzetnicima na najvećem otoku St Mary, a poveo je razgovor o pripremama za ljetnu turističku sezonu.

Njegov otac, kralj Karlo (75), u četvrtak je također obavljao svoje kraljevske dužnosti, posjetivši koledž za vojnu obuku, što je njegov posljednji izlazak u javnost otkad se vratio dužnostima nakon dijagnoze raka.