Vojvoda od Sussexa stigao je na ceremoniju dodjele nagrada u Los Angelesu, samo nekoliko sati nakon što je povukao tužbu za klevetu podignutu protiv lista Mail on Sunday zbog članka o njegovu osobnom osiguranju.

Harry je prisustvovao 21. dodjeli nagrada ‘Living Legends of Aviation’ u hotelu Beverly Hilton na Beverly Hillsu, koja mu je uručena za važan doprinos radu britanske vojske, kao pilotu i veteranu te vojske.

Neprofitna organizacija Kiddie Hawk Air Academy prošli je tjedan objavila da je Harry jedan od četvero ljudi koji su uvršteni među ‘živuće legende zrakoplovstva’, a obično ih dobivaju prekaljeni piloti zbog čega se vojvoda od Sussexa našao na udaru kritika.

Nagrada “Živuće legende zrakoplovstva‘ je priznanje kojim se prepoznaju postignuća u zrakoplovnoj industriji.

Domaćin događaja bio je američki glumac John Travolta, ovaj put u ulozi ‘službenog veleposlanika zrakoplovstva’.

Vojvoda (39) je obavio dvije vojne misije u Afganistanu kao kontrolor letenja i pilot helikoptera Apache, a prethodno je letio u brojnim misijama za obuku u Velikoj Britaniji, SAD-u i Australiji.

Deset je godina služio u vojsci, dobio čin satnika, a kasnije je osnovao Invictus Games – sportski događaj za ranjene vojnike i vojne veterane.

Na internetskoj stranici događaja vojvodu hvale zbog njegove suradnje s dobrotvornim društvima i organizacijama, poput Travalysta, Sentebale, African Parksa i WellChilda.

“Princ Harry je humanitarac, vojni veteran, zagovornik brige o mentalnome zdravlju i borac za ekološku osviještenost. Svoj je život posvetio unapređenju ciljeva koji nose trajne promjene ljudima i mjestima”, stoji na internetskoj stranici događaja.